Syförenings möte

Den här veckans syföreningsmöte hade jag tänkt ha med lite bilder på olika mössor som jag har gjort men så blev det inte, det blir istället lite blandat.

Julen 2009 fick jag en jättebra bok i julklapp, Stickat och virkat vintage på svenska.


I den hittade jag ett mönster på en brudklänning som jag jättegärna hade haft när vi gifte oss i höstas men jag som inte stickat förut ville inte ha det som första stick projekt. Istället bestämde jag mej för att sticka en sjal till bröllopet nämligen sjalen Greta. När den var klar, det tog lite tid och en del maskor var vridna så var jag inte nöjd med färgen och passformen. Jag repade upp en mudd som är stickad med Cotton viscose och gjorde den lite längre och sydde ihop "ärmarna" lite mer, men var i alla fall inte nöjd med passformen för den gled ner från axlarna hela tiden. Jag gjorde en annan sjal till bröllopet som jag kan skriva om en annan gång. I lördags tänkte jag använda sjalen och sydde då ihop ärmarna lite till så det blev mer som en bolero än en sjal. Jag kände mej riktigt nöjd med den då.



Jag har använt Drops Vienna med stickor 7 och Drops Cotton Viscose med stickor 3 till sjalen/boleron.
Det var min första stickning så jag är nöjd med den.

Virkat har jag gjort betydligt mer. I söndags när jag var helt själv hemma passade jag på att göra klart en virkad kanin till A. storasyster hade en så då vill A. naturligtvis ha en likadan.
Mönstret är från Galen i garn, garnet fick jag av mamma när jag började virka för drygt fyra år sen.



A.s kanin fick grönt runt öronen. I bakgrunden en paprikaplanta som jag fick av minsta lillasystern.

En dag förra veckan hade jag ingen gummisnodd med mej så jag gjorde en av lite gummiband, det ser lite tråkigt ut så jag virkade en blomma som jag knöt fast i snodden. Jag har gjort flera såna eftersom att mina elever också ville ha såna.



Mönstret till blomman är från Galen i garn.

Det blev lite blandat från mej idag.

Ha det bra!!

Moster

Igår blev jag moster igen. Det blev en liten pojke mer om det kan du läsa här.
I lördags var jag och min man hos ett par kompisar och hade trevligt. Min pappa fick skjutsa dit oss eftersom att vi bor i en sån liten håla att det inte går några bussar på helgerna. Han passade då på att hämta en nyckel hos min då gravida syster, när han skulle åka sa han till min systerdotter att han skulle hem till mormor, I. och A. hon blir arg och vill följa med. Det fick hon naturligtvis göra, då passade Stina på att få verkar på natten.

Vi fick ta bussen hem och det tar nästan en timme så vi var hemma ca halv 4 sommartid. Kl 8 ringde det på dörren då kom storebrorsan för att titta på formel 1. När den var slut åkte E. och storebrorsan hem till honom för att byta fönster. Det blev inte mycket sova för min man i helgen. Jag fick sova lite längre men jag fick cykla till Sannahed för bilen var där. Jag trodde jag skulle blåsa bort.

Imorgon är det syföreningsmöte då kommer det lite bilder bla ett som E. tog innan vi åkte i lördags.

Ha det bra!!

Fredag

Det har inte skrivits så mycket här de sista dagarna. Jag läste nyss mina systrars bloggar och de hade skrivit en hel del sen jag läste dem sist, Madde hade dessutom massa bilder på sin. Båda två är föräldralediga just nu så de har förmodligen mer tid att skriva än vad jag har.
De sista dagarna har jag jobbat och när barnen har sovit och jag har orkat har jag pysslat. Igår hade jag en lång dag på jobbet, först mina vanliga tider 6.30-14. Jag var hemma 20 i tre då hämtade jag A. lagade mat, duschade, åt mat och sen bar det av till jobbet igen för föräldramöte. Hemma var jag halv nio igår kväll. Halv sju var jag tillbaka på jobbet igen.

I helgen ska jag och mannen till ett par kompisar och äta mat, det ska bli trevligt. Barnen får sova hos mormor. A. var inte så nöjd med det, han sa att han inte sover så bra där men de brukar ha jätteroligt där.

Det blir som vanligt inte något långt inlägg. Nu tänkte jag göra något så roligt som att dammsuga (not).

Ha en trevlig kväll/dag (det beror på när du läser detta).

Slips

Äntligen tisdag och möte i syföreningen. Den här veckan har jag med en virkad slips, jag gjorde den faktiskt i höstas men då hade jag inte börjat blogga och jag har inte lagt ur den på facebook heller så då passar jag på att ha med den nu.
Det är inte alltid jag hinner göra klart något på en vecka men jag har mycket som jag har gjort och inte skrivit om.
Åter till slipsen. Den är virkad i Garnstudio muskat och virknål 3,5, garnet är inte det roligaste att virka med för trådarna i garnet glider isär så jag fick tvinna det med jämna mellanrum.



Mönstret har jag hittat hos Garnstudio men jag har gjort slipsen längre för att den ska passa min man och så har jag använt ett annat garn. Den behöver stärkas för den böjer sej men jag vet inte vad jag ska använda till det. Jag läste att man kunde använda vatten och florsocker men det verkar så kladdigt, en kompis sa att man kan ta potatismjöl upplöst i vatten och spreja på

Ny vecka

Ny vecka och mera jobb. Det var lite segt att gå upp i morse, A. vaknade vid halv 5 så jag fick ligga i hans säng en stund. Kvart i 5 la jag mej i min säng igen men eftersom att jag ska upp halv 6 kunde jag inte somna om. Tur att vi har lugna måndagar och att jag inte öppnar längre.

Igår hade vi besök och då fick jag paprika plantor, jag har vattnat dem idag så jag hoppas att de överlever.


Det blev lite trångt i fönstret men det får vara så.

Här är en bild på den goda kakan som vi åt igår.


I morgon är det syföreningsmöte, kom och titta vad jag har knopat ihop.

Fia

Kusinhäng

Den här dagen bjöd på lite kusinhäng. Först kom den minsta kusinen som är ca 3 månader. När de kommit får jag sms från min andra syster som har den äldre kusinen, att vi får hälsa på om vi vill men det gick ju inte, fast hon kom till oss istället. I. var väldigt nöjd när hon fick hålla i sin lilla kusin.
När den minsta kusinen åkt hem gick vi ut till snöberget som vi har på våran gata. Där hade alla barnen väldigt roligt. Så roligt att kusinen inte ville åka hem. Vi var vid snöberget igår förmiddag också och klättrade men idag var det mindre. Det är så skönt att snön smälter, vi har så mycket snö på gatan att det knappt går att parkera längs gatan.
Innan alla kusiner kom hade jag bakat och förberett maten. Det blev raggmunk, våfflor och toscakaka. Jag hade tänkt visa en bild på kakan men batteriet i kameran är slut. Den var i alla fall väldigt god.

Ska sticka lite nu.

Hej då, lilltå!


Shopping

Idag blev det ett besök på IKEA för lite shopping. Vi kom därifrån med ramar och batterier. Ramarna är till bröllopskort som äntligen blivit framkallat och bilderna från förskole/skol fotografering som har legat i kuvert sen i höstas jag visste vart de var hela tiden men det finns en del som tappar bort kort t ex på sina barnbarn. I. fick en ram till sin favoritbild där hon håller sin minsta kusin när han var ca en månad. A. fick också en ram.
Vi var inne i en cykelaffär och A. provcyklade en cykel med stödhjul, den var för liten men han tyckte det var roligt. Hoppas att han börjar cykla på sin cykel i år, förra året använde han bara springcykeln.

Barnen var med sin farmor och hennes fästman på konsert så jag och mannen gick i affärer alldeles själva. Det är inte ofta vi gör det.

Imorgon får vi besök av min stora lillasyster med familj så jag ska baka imrgon förmiddag.

See you!!

Mysdags

A. ligger och sjunger "oh my god" i soffan. Båda barnen tittar på Let´s dance. Förra fredagen ville A. gå och lägga sej efter första dansen , I. och jag somnade i soffan så vi var ganska trötta. Den här fredagen är vi lite piggare, det kan bero på att vi i alla fall mannen i huset och jag har gått och lagt oss kl 9 två kvällar i rad.

Vilket väder det är idag. Jag såg en lastbil i diket, en krockad bil tillsammans med ambulans och brandkår i Brändåsen och en bil i diket på sista lilla vägen till jobbet, dessutom gick det i 60 på 100 väg. När vi skulle åka hem från jobbet var det några som knappt kom loss. Jag kom loss direkt, det är skönt med dubbdäck i sånt här väglag. På väg hem såg jag två bilar till i diket.

I. var till tandläkaren för några veckor sen och fick då en tid för att plasta en tand. Idag var hon där med mormor och då var "hålet" borta så hon behöver inte plasta tanden.

Sov gott!!

Fikadags

Nu är det dags för syföreningsmöte och till det behöver man väl lite fika. Jag har sen tidigare virkat Ballerina kakor, en dammsugare och en liten bakelse. Nu har kakfatet utökats med två chokladbollar. Båda är virkade med garnet Candy och virknål två, en fick pärlsocker av pärlor och en av vit garn.
Mönstret är från Välkommen till virkligheten, där finns det många roliga mönster som väntar på att virkas.
Det var skönt att göra några små saker som gick fort. Jag har ju min klänning som jag håller på att sticka som tar lite tid. Förra helgen blev det bara fel när jag sickade på den så jag behövde göra något annat.








De flesta bitarna av engelsk konfekt har jag köpt och några har jag virkat själv. Jag blev inte nöjd med storlek och ihopsättning av bitarna så det projektet får vänta ett tag till.

Min man som nyss köpt en ny kamera och ny blixt har tagit korten.

Schampo

Jag bytte schampo förra veckan och jag är inte nöjd. Håret känns flottigt och tungt även fast det är nytvättat. Schampot jag bytte till var Änglamark, innan hade jag för en gångs skull elvital (förmodligen felstavat) och det kändes bra i håret dock inte i samvetet då jag enligt mina systrar är en miljömupp och vill använda miljömärkta produkter. Innan elvital använde jag Neutrals schampo men det kliade i håret då, inte så kul när det är löss på jobbet och man tror att det är däför det kliar. För några år sen, minns inte riktigt för tidsuppfattningen är inte den bästa, använde jag
Naturell men det slutade de med på Maxi. Om det är nån som vet något bra miljömärkt schampo lämna gärna en kommentar.




 

Ha det gott igelkott!!

Helgen

Nu är helgen snart slut. Jag har inte mått riktigt bra så jag har inte orkat skriva här. Jag har varit hängig och haft ont i magen men bara på kvällarna, idag har jag mått bättre.
Vi har hunnit med att handla på Marieberg i helgen. I. behövde lite nya kläder, hon växer så det knakar. Förra hösten hade hon stl 122 på byxor och nu har hon 140. Jag köpte en klänning till mej, jag köper oftast garn eller pyssel till mej.
Det har blivit lite virkat också men de bilderna kommer på syföreningsmötet på tisdag.
Ikväll ska barnen i säng i tid, de var uppe sent både lördag och fredag, då kanske jag och deras pappa kan sitta i soffan samtidigt utan barn och ingen som sitter i fåtöljen.

Ha det bra alla glada!!

Ljusstake

Jag hittade en ljusstake på en hemsida för ca 1 år sen som jag tyckte var jättefin. Den var gjord av ett fint gammalt fat och en bit kopparrör som var vitlackerad och fastlimmad på fatet. Jag tyckte att det inte såg ut att vara så svårt att göra själv. Jag har dock inte haft tid och ork att fixa fram kopparrör för att göra en ljusstake. Men i höstas köpte jag en ljusstake på IKEA som jag har limmat fast på ett fat som jag hade hemma.
Så här blev det!




Jag frågade min man vad han tyckte om den, han svarade att den var annorlunda.
Ljusstaken kostade 14 eller 19 kr att göra. Jag kommer inte ihåg vad fatet kostade men det var inte mer än 10 kr. Ljusstaken som jag såg på hemsidan kostade 249 kr och var nästan likadan.
I korgen bakom ljusstaken ligger lite av alla mina garner som trängs i vårt sovrum.


När jag och A. gick hem från förskolan idag åkte det en bil på vägen som vi nyss hade gått över och A. tyckte att den åkte fort. Ungefär samtidigt kommer en bil som ska svänga ut på den vägen och den kör sakta sa A. När bilen svänger ut på vägen som vi gick över sa A. att den åkte ut på fortvägen. 

Tack & hej leverpastej!!

Syföreningsmöte

Då var det dags för mitt första möte i husmorsskolans syförening och det första jag har med är en virkad handduk som jag tänkte ha i köket.
Jag har mest suttit och virkat på rasterna och när A. har gympa. Den är virkad av stolpar så det har gått ganska fort. Det garn som inte används löper med i arbetet och det gjorde att det var lite pillrigare och att det blir lite mönster i rutorna.

Mönstret har jag hittat i boken Väldigt virkat av Erica Laurell. Jag gjorde min handduk lite mindre än den var i mönstret. Jag har virkat med virknål 4 och M&K Eco Bomull. Det var första gången jag använde det garnet. Jag har mest använt akryl och ullgarner tidigare men det blir som sagt lite bomullsgarn också.












Fotopärlor

Nu har jag fotopärlor hemma och jag är jättesugen att börja pärla. Nackdelen är att pärlorna ligger i påsar och jag behöver ha burkar så att jag kommer åt dem bättre och inte blandar ihop färgerna. På lördag blir det ett besök hos clas olsson. Det blir besök hos panduro också för jag behöver 6 pärlplattor och har bara 4.

Madde: Jag bor inte i en förort utan i en håla. Fast vi har 2 skolor, 2 kyrkor, 1 pizzeria, 1 frisör och 1 affär som man aldrig vet när den är öppen.

Stina: Jag får hoppas att ingen tittar in på oss. Då får de väl stå med kikare i skogen.

Ska sticka lite igen vill ha klart klänningen.

Sov gott

Söndag

Idag blev det ett besök på biblioteket i den lilla staden som vi bor utanför. Det var några böcker som fick följa med oss hem. För min del blev det virk och pysselböcker.

Jag har stickat lite på min klänning idag och gjorde det igår också, 4 varv på 2 dagar. Det kommer att ta tid. Igår lyckades jag sticka räta där det ska vara aviga, 11 maskor, så det var bara att fixa till det. När det äntligen var klart skulle jag sticka ett varv till och märker att det är 11 aviga maskor där det ska vara 12. Då har jag tappat en maska 5 varv nedanför men det fixade jag också sen hade jag ingen sticklust kvar.





I.s pannkaka som hon gjorde igår. Hon gjorde flera stycken.

Kumla är ingen förort till Örebro om det var nån som trodde det.

Ha en bra kväll!!!!

Pyssel

Idag har vi haft pysselträff, jag och några tjejer träffas med några veckors mellanrum för att pyssla. Idag har vi pärlat pärlplattor, jag har börjat att pärla ett foto från mitt och min mans bröllop. Det blir en ganska stor bild, 5400 pärlor som ska pärlas. 1/6 del gjorde jag idag och det var 900 pärlor. Jag och en av tjejerna ska dela på en förpackning pärlor men det är 30 olika färger så det är inte helt lätt att dela, just nu har jag inga pärlor hemma så det är lite svårpärlat. Bild kommer när den är klar.

Till lunch idag testade vi kokospannkakor som var gjorda av kokosmjölk istället för vanlig mjölk, de smakade nästan likadant. Den största skillnaden var att jag serverade persikohalvor, kiwi, banan och kokosflingor till. I. gjorde ansikten på sina pannkakor, om jag hade lite ork skulle jag lägga in en bild på en sån pannkaka men det har jag inte det kanske kommer imorgon.

Jag är lite förkyld och snorig så naturligtvis vaknar jag som är tröttast först av alla och kan inte somna om. Vi får dra ner rullgardinen innan vi lägger oss det blir ljust tidigare och tidigare.

Dags att sova.
Goda natt!!


Syförening

Jag har gått med i Husmorsskolans syförening. Det är symöte varje tisdag så tisdagsinläggen kommer att handla om något som jag har virkat eller stickat. Jag är lite sugen att sy också men det är mycket som jag vill virka och sticka så det får bli senare. Minsta systern har en symaskin som jag kanske kan låna någon gång. Idag plockade I. ur diskmaskinen och plockade i det smutsiga. Hon börjar bli stor. See you.

Fler projekt

I helgen avslutade jag 2 av mina virk/stick projekt så det är 3 kvar. Handuken är snart klar, den virkar jag på jobbet när jag har rast. Mormorsrutorna är också ett rastprojekt och klänningen är verkligen ett långtidsprojekt. Det är bra om jag inte är för trött när jag sticka på den för det är 12 räta maskor och 2 aviga och så fortsätter det. Ibland har jag stickat 14 räta maskor innan jag märker hur långt jag har stickat men det är lätt att pilla tillbaka.
Det brukar bli lite mindre virkade också som t ex Ballerina kakan, nu började jag med en blå kanin. I. fick en och då vill naturligtvis A. ha en också.

Jag har för övrigt 2 snoriga barn som sover och en man som är på möte så det är väldigt tyst här hemma inte ens katten är inne och skriker.

Det var allt för ikväll


RSS 2.0