Syföreningsmöte

Då var det dags för syföreningsmöte, alltså är det tisdag. Jag har virkat en del senaste veckan, men det är bara skelettbrudgummen som är klar. Emerutorna är färdigvirkade och monterade. Jag håller på att virka en kant runt rutorna men nästa tisdag borde de vara helt klara.
Jag tänkte virka en babyhätta med Majas mönster men har inte hunnit börja än.
Brudparet är av Tilda garn och är virkade med virknål 2. Mönstret är från "Virka läskigt söta amigurumi" fast huvuden har jag gjort från ett mönster i Mia Bengtssons bok "Virka amigurumi".
Nästan klart projekt med Emerutor.
Ha en bra tisdag!

Tiden går fort

Nyss var det skolavslutning och snart är det semester. Det var inte länge sen jag började blogga men det har gått fyra månader sen jag började. Det blir många syföreningsmöten.
Idag har vi haft det väldigt lugnt hemma för I. sover hos mormor med sin moster, de är hundvakter. Kusin A. är självklart med. Imorgon ska hon följa med mostern hem och sova där en natt så det blir lite tomt här hemma.
Igår var vi på ettårskalas hemma hos mina föräldrar. Det var mitt tredje yngsta syskonbarn som firades, fyller gör hon imorgon. A. och kusin E. lekte jättemycket och hade jätteroligt. I. tyckte att det var roligast att hålla i de små kusinerna. Som vanligt försökte vi (de med kamera) att ta en kusinbild.
Här är det bästa kortet hittills.

Midsommarafton

var det igår. Den firade vi i Täby tillsammans med två andra familjer. I. ville först inte följa med och A. ville sitta i bilen tills kompisen kom, men båda barnen hade väldigt roligt och lekte. Det blev mycket mat, fika, godis och bus från de stora barnen (papporna). Roligt hade vi allihopa.
Det känns lite konstigt att inte fira midsommar i Sannahed, det har jag gjort nästan varje sommar sen jag var liten. Ganska många år var vi med och hade ponnyridning där.
Idag har vi staplat lite ved, nu har vi bara 2/3 av garage uppfarten full med ved.

Syföreningsmöte

Det är så roligt när det äntligen blir tisdag och syföreningsmöte. Man blir så inspirerad av alla andra som visar vad de har gjort. Efter att jag hittade husmorsskolans syförening har jag blivit mer och mer sugen på att sy, jag har mest använt garn till mina projekt. För några veckor sen var lillasyster här med sin symaskin som inte fungerade så bra så den fick följa med henne hem igen. Jag lånade istället en symaskin av en jobbarkompis och den fungerar bra. Jag sydde ett förkläde till I. men jag fick inte till mönstret men nu har jag lyckats bättre med ett förkläde till mej.  Mönstret har jag hittat i tidningen Underbara idéer.
Jag i pyjamas, förkäde och virkade tofflor. Jag är mer nöjd med förklädet än bilden.
I Panduro katalogen är det en bild på en ring med en liten prinsessbakelse som jag har varit sugen på att virka men som inte blivit av. Förra veckan gjorde jag en.
Min man har fixat bilderna.
Ha en bra tisdag.

Intet nytt

Ont i huvudet och trött.

Full fart

är det när man har barn. Gårdagens stora händelse var att titta på Kung fu panda 2 i 3D. Jag och barnen tittade på den medan E. jobbade. Igår morse fick vi hem ett lass ved (stort lass). Jag började att stapla igår men vi hade fortfarande torr ved i vedboden så jag körde in en skottkärra ved i vedboden och därifrån en skottkärra ved till pannrummet.
Idag har vi staplat klart veden, det går fortare när vi är två. Jag har också hunnit sytt ett förkläde, bild kommer på tisdag när det är syföreningsmöte. Jag tycker att jag har blivit bättre på att avsluta mina projekt men nu har jag många igång. Det är många som jag vill börja på också men det har jag inte hunnit.
Det jag håller på med nu är:
1. Socka som jag påtar.
2. Skelettbrudgum, kroppen är klar huvud och hatt kvar + att jag ska göra fem brudpar till.
3. Eme rutor, jag har gjort fem och har en kvar + montering.
4. Glass som jag har lovat kusin E.
Jag kommer inte på något mer men jag vill virka mer kakor och dammsugare.
Madde: Vi får ta en dag när jag är ledig och göra en loppisrunda, helst när E. också är ledig så behöver inte mina barn följa med.

Syföreningsmöte

Äntligen tisdag och syföreningsmöte. Den här veckan har jag ett halvfärdigt projekt. Jag hade tänkt att det skulle vara klart innan jag skrev om det på bloggen.
Jag har tidigare visat mina stickringar här och jag har använt en av ringarna till att göra en socka.
Det grå och vita garnet är M&K Eco ull, det gröna kommer jag inte ihåg vad det är.
Sockan som är klar fick ögon. Jag gjorde klart den när jag hade rast på jobbet  och när jag visade sockan för barnen tyckte de att den skulle ha ögon och mun, men det blev bara ögon.
Här är sockan som inte är klar. Sockan stickar jag med dubbelstickning, det betyder att det är tre trådar på pinnen och enkel tråd. Om man använder en tunnare tråd kan man ha dubbla trådar. Här stickar jag hälen som är grönt, då vänder jag efter 12 pinnar (det är 24 pinnar på ringen) i 3 varv, sen stickar jag på 10 pinnar i 3 varv och 8 pinnar i 4 varv sen ökar jag till 10 och 12 pinnar. I tån går det inte att minska som när man stickar vanligt utan man får maska av och dra ihop hålet.
Ha en bra tisdag!

Skolavslutning

Idag har vi varit på skolavslutning så från och med nu har I. sommarlov men hon är ju på fritids några veckor till. Alla barnen var jätteduktiga på att sjunga. A. väntade bara på att det skulle ta slut för han ville ha saft men han sprang omkring i början och sen satt han hos en kompis. I slutet blev det lite tråkigt. Efter sången fikade vi och E. fotade.
Här är några som fastnade på bild. Jag har i alla fall snygga skor, Swedish hasbeens.

Bloggtorka

har det varit. Det ska jag ändra på idag. Jag börjar med gårdagen som var väldigt fullbokad. Det börjar med att jag vaknade för tidigt så jag var trött och sur när jag gick upp. I. och jag åkte till Snavlunda på förmiddagen och gjöt betong i olika formar.
Den här rosen gjöt jag i en silikon form från Åhlens. Jag gjöt i alla former som jag hade hemma men den här tycker jag är finast. Det var svårt att skaka bort luftbubblorna eftersom att formen är så mjuk.
Efter gjutningen skyndade vi oss hem för en snabb dusch och tillsnyggning sen bar det av till Edsbergs bygdegård. Där hade min syster och hennes sambo namngivningscermoni för sin son. När det var klart passade de på att gifta sej. Vi blev väldigt förvånande.
Fina och luriga.
Våra barn hade roligt också men A. ville i början sitta i bilen och I. var inte heller så road. När vi åt mat åt I. bara potatisgratäng och A. bara kyckling. Jag är glad att de åt nånting. Mellan maten och fikat fick A. en ny kompis som han lekte med, han var uppe på scenen och sjöng med.
Idag sov A. till kvart i tio, vi andra vaknade lite tidigare. Det har varit fullt upp idag med. Lek med kompisar, kalas och jag har cyklat till Maxi, bakat har jag också gjort. Imorgon är det skolavslutning för I. och då ska det fikas.
Poolen har vi fyllt med vatten i veckan så nu är det bara varmt väder som saknas.
Måste jobba lite och kanske hinner jag virka lite.

Syföreningsmöte

Efter förra veckas syföreningsmöte trodde jag att jag inte skulle hinna göra klart något till den här veckan. Så fel jag hade. Jag började virka Eme rutor, jag har gjort tre stycken än så länge. Jag ska göra fler. Till rutorna har jag använt Drops muskat och virknål 3.

Jag har en jobbarkompis som ska gifta sej i höst och hon ville ha några virkade brudpar. Hittills har jag hunnit göra en brud klar men det kommer fler. Mönstret ät från Läskigt söta figurer, garnet är Tilda med virknål 2, så den är inte stor.
I samma bok som skelettbruden hittade min son flera figurer som han vill ha så han har tjatat på mej att jag ska virka. En ninja gjorde jag till honom. Jag har använt Drops cotton viscose och virknål 2. Figuren har ett svart band av filt runt kroppen och en bit av en vit fleecefilt till ansikte. Jag hade inget vitt filttyg hemma så jag tog en bit av en gammal filt som jag fått av min lillasyster.

Det var lite blandat från mej.
Ha en bra tisdag.

Symaskin

Idag har jag lånat en symaskin av min snälla arbetskamrat. Det blev en stund vid symaskinen, det var roligt och den funkade. I. sydde en present till sin kusin A. som han ska få på lördag. Jag sydde ett förkläde till I. som inte blev som det skulle. Förklädet ska rynkas och då ska man sy med största stygnlängden och sen dra ihop så att det blir rynkigt. Jag hittar var man ändrar stygnlängden på symaskinen. Förhoppningsvis hittar jag nån som vet det och kan visa mej det. Jag gjorde en kanal längst upp som jag drog knytbandet igenom, det funkade det med.
Min plan är att jag ska sy ett förkläde till mej med, förmodligen gör jag ett till som I. ska få och så vill hon ha en kjol i samma tyg. Det blir mycket att sy för mej.

Virknål

Igår sov dottern över hos en kompis så då passade vi på att åka till Ikea och Marieberg. Där blev det lite shopping bla annat en virknål stl 2,5. Den virkade jag med i morse men den var för stor för det garnet så jag bytte till 2:an men när jag skulle använda 2,5:an på eftermiddagen var den borta. Jag har haft med virknålar lite överallt och virkat men aldrig tappat bort någon så tappar jag bort en hemma, dessutom har jag knappt använt den. Den borde ju komma fram, förmodligen när jag har köpt en ny. E. köpte en ny dator när vi ändå var på Marieberg.
Imorgon ska jag låna en symaskin som förhoppningsvis funkar bättre än syrrans.

Virknålar m.m

Igår hann jag inte blogga så jag gör det idag istället. Igår var min syster här med sin symaskin, den funkar inte så bra. Jag sydde i alla fall ett virknålsfodral till mina nya virknålar. Nu har jag virknålar i trä, metall och några i plast. För några dagar sen jämförde jag min 3:a i metall och min 3,5:a i trä, de är lika stora. Jag började då jämföra mina nya trä virknålar och de var lika stora som de i metall med samma nr, bara lite annan form på huvudet.


De här båda virknålarna är stl 3,5, den högra är från Garnstudio och är lika stor stl 3. De ligger på mitt nya virknålsfodral. Som ni ser är inte sömmarna så fina.

Idag har vi varit i Örebro och shoppat lite och tittat på flygplanet vid slottet. Jag köpte en bakform som jag ska gjuta betong i nästa helg. Eftermiddagen bjöd på bad, tjuriga barn, kusinhäng och glada barn.


Helg

Arbetsveckan har gått lika fort som vanligt fast den är ju kortare den här veckan. Det blev en lång dag för mej 6.30-16.00 utan rast, fast det fick ingen annan heller för vi var på skolresa. På vägen hem från jobbet släppte jag av en jobbarkompis i Hallsberg och då passade jag på att åka till Nannas garn. Det var inget särskilt som jag skulle ha, men när jag ändå var i Hallsberg så åkte jag dit. Jag köpte ett garnnystan och en rundsticka till mitt tröjprojekt (rundstickan alltså). När jag skulle betala kom en gammal klasskompis från universitetet in, henne hade jag inte sett på nästan två år. Hon hade fått en till liten och jag som inte ens hade sett hennes första. Det var väldigt kul att se henne.


Garnet och runstickan från Nannas.

I helgen googlade jag på virknålar i trä och hittade många roliga sidor. Jag hamnde till slut på tradera där jag hittade en auktion med virknålar i trä, 12 st för 85 kr i utropspris som jag vann, frakten på  12 kr var inte mycket.
Jag började virka med den minsta virknålen (3) igår med Drpos muskat.Våra barn och en av deras kusiner sover hos mormor inatt så vi har det lugnt. Imorgon blir det mer livat för då kommer lillasyster och svägerska och syr, 5 barn blir det också.


RSS 2.0