Profil

Jag hade inte tänkt skriva nåt här idag men hamnade här ialla fall. Jag har försökt lägga till en bild i min profil men det funkar inte. Jag har provat med flera olika bilder men ingen funkar. Det är lite irreterande. Jag får fortsätta prova och försöka läsa mej till hur jag ska göra.
Det blev kort från mej idag. Nu ska jag sticka lite.

Ha det bäst, flodhäst

Effektiv

Idag har jag hunnit med att baka bröd i långpannan, tvätta, laga mat och framförallt gjort klart 2 virkprojekt. Det första jag gjorde klart var en ballerina kaka. Jag har gjort flera såna kakor men de flesta har jag gett bort. Nu har jag 2 kakor. Anledningen till att det tog tid att göra klart kakan var att jag inte hade någon fyllnadsvadd, det köpte jag igår. Det andra projektet var min mans munk. Den har tagit lång tid att göra. Jag började med den hösten -09 tror jag. Det var många delar att virka och sy ihop. En del delar var dessutom ganska små, armarna var 6 fasta maskor när den var som bredast och skulle minskas till 4 fasta maskor.

Fikadags

Ballerina kakor virkade i Candy med virknål 2. Mönster från Candy magazine.  Dammsugare i samma garn och från samma beskrivning.

Kakorna är virkade i Candy med virknål 2. Mönster finns i Candy magazine 2.

MunkMunken är virkad med virknål 3 och jag tror att det är Fuga, det är ett tag sen jag köpte garnen.
Rocken är virkad med virknål 4 men luvan och ärmarna med virknål 3.
Mönstret är från Mia Bengtssons bok Virka amigurumi.

Ha en fortsatt trevlig dag.

Besök i stora staden

Idag blev det ett besök i den stora staden Örebro. För de som inte vet, bor vi i en håla ca 2 mil söder om Örebro. Det blev ett stopp vid M-berg på väg dit, då min man skulle handla ett kamera stativ. Väl framme gick I. och jag för att shoppa och A. gick med sin pappa. Det blev inte så många affärsbesök. Jag köpte en röd mugg med vita prickar och matchande skål och fat. Det blev ett besök på Panduro däe jag köpte fyllnadsvadd så snart blir min Ballerina kaka klar. I. hittade också lite saker där. Jag är väldigt sugen på att köpa photo pearls och foto pärla en bild från vårt bröllop.

Vi fick jättegod lunch hos svärmor, köttbullar och potatis. Efter det åkte vi skridskor och jag ramlade inte, jag har inte åkt skridskor sen -93.

På vägen hem hämtade jag ut mitt paket från Panduro. Jag hade beställt en fyndlåda med Sy och sticka tema så jag fick lite blandat. Är lite sugen på att sy men jag har ingen symaskin.


Ha det gott, igelkott

Fredagsmys

Idag har vi varit lediga, det har varit skönt. Natten var inte så rolig. A. är snorig och hostig och inatt hade han feber. Han har varit piggare på dagen men jag var trött så jag legat och slumrat i soffan.

Jag blev väldigt sugen på att baka på eftermiddan så det blev lite muffins med choklad i. Supergoda. Jag fick göra några utan choklad för A. tycker inte om choklad.


Receptet har jag hittat i den här boken.Jag hittade ett kort på våran katt i kameran. Han heter Lucifer men har smeknamnet Gaphalsen för att han tjatar så. Hans bror och systerson bor hos min syster Madde (vi har fått honom därifrån).

Torsdag

Igår blev det inget bloggande för mej. Jag stängde och kom hem sent så jag stickade på min klänning istället. Jag hoppas att kunna visa den här nån gång men det är ganska mycket stickande kvar och det blir lite andra projekt också. Idag var det öpning så väckarklockan ringde 05.14. I. var med på jobbet och så har hon varit hos tandläkaren. Hon måste tillbaka för att plasta en tand då är det tur att vi har en mormor för det fanns inga em tider.

Imorgon är vi (jag och barnen) lediga och ska ta det lugnt. A. är snorig, lite hostig och väldigt hes.

Ha det bäst, flodhäst


Trött

Är sjukt tött idag. Det var läskigt få barn på jobbet idag och A. var med men jag blev ändå jättetrött. Efter jobbet var vi hos mormor (mina barns) och hämtade I. Hon ville inte åka hem för hon ville hålla i Kusin A. Lite hann hon hålla men han var hungrig och vi behövde åka hem.

Stina: Självklart får du tillbaka frön, jag har inte hunnit plantera dem.

Ordbajs

När min syster inte har så mycket att blogga om brukar hon ordbajsa lite. Jag är inte så bra på det men jag gör ett försök.
Igår planterade jag och I, hon planterade smörgåskrasse och jag purjolök och blomkål. Jag har försökt att odla detta förut, men då har jag planterat ute i krukor men nu blev det inne. Det kanske går bättre. Jag fick lite fröer igår men det står inte hur man ska plantera, om de går att så inne och hur tätt de ska planteras och eftersom att mina fingrar inte är särskilt gröna kan jag behöva lite tips om hur jag ska plantera.

Sportlov är det också, det är skönt. Det blir lite lugnare på jobbet och vi gör andra saker än vi gör i vanliga fall. Idag hade vi 13 barn och imorgon blir det ännu färre.

Jag har även lite stick och virkprojekt igång:
1. En stickad klänning, bakstycket är klart och ca 10 cm på framstycket.
2. En virkad handduk.
3. Mormorsrutor
4. En virkad Ballerina kaka, jag måste köpa fyllnadsvadd så att jag kan stoppa den.
5. En virkad munk, det är bara fötterna kvar så den ser klar ut men min man vill ha fötter. Det kommer att ta tid.

Bilder kommer när de är klara.

Ha det gott igelkott

Foto

Idag har jag och mina systrar varit fotomodeller. Vi blev sminkade men håret fick vi fixa själva. Sen fick vi posera för kameran. Det var mycket väntan men det var det värt för bilderna blev väldigt bra.

Stina: Mönstret är från Galen i garn.

Kanin

Jag har virkat en kanin till I. Delarna har varit klara några veckor och idag sydde jag fast armarna och limmade ögonen. Det är roligare att virka än att sy ihop delarna så det tar lite tid ibland.

Idag har vi badat i Hallsberg med mormor, morfar och kusin E. I hade en kompis med så det var full fart.

Tofflor


Fredagsmys

Efter en kort dag på jobbet (7-14) och barnhämtning hos mormor, I och A fick vara hos mormor och leka med kusin E eftersom att skolan och fritids var stängda idag är det dags för lite mys i soffan. I sover över hos en kompis så jag är ensam tjej hemma. imorgon blir det bad med kusin och mormor och morbror, morfar följer säkert också med.
Jag ska försöka lägga in bilder på bloggen snart.

Ha det gott igelkott


Börja blogga

Jag tänkte prova att blogga lite. Eftersom att jag har följt mina systrars bloggar ganska länge blev jag sugen att börja jag också. Jag kommer förmodligen att skriva en del om mina virk och stickprojekt och om min familj. Jag jobbar heltid och sitter en timme i bilen varje dag så jag har inte så mycket tid över.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0