Syföreningsmöte

Äntligen tisdag och syföreningsmöte. Den senaste veckan har jag virkat för fullt. Jag har gjort en Mors dag present till min mamma som jag tyckte passade jättebra och den blev uppskattad.



Mönstret är från "Välkommen till virkligheten", jag har valt färgerna så att den ska likna föräldrarnas husvagn. Garnet är M&K Eco baby bomull, det var första gången jag använde det. Jag hade virknål nr 2 så den är hårt virkad, jag limmade fast bakljusen för att det var svårt att sy.

Jag har änligen gjort klart min stickade klänning, det tog bara 5 månader. Det har inte varit effektiv tid, när jag har varit trött har jag låtit den vara. Några gånger stickade jag när jag var trött och det blev lätt fel då.
Klänningen är en kort version av brudklänningen Anita från "Stickat och virkat, Vintage på svenska".



Garnet som jag har använt till klänningen är Drops symphony. Den är stickad med 12 räta och 2 aviga så att den blir lite randig men det syns inte för den är lite för stor. Längst upp är det en virkad kant som jag har virkat med Drops cotton viscose. Den gjorde jag två gånger först med virknål 3 som det stod i mönstret, då blev klänningen för trång. Andra gången använde jag virknål 4, det blev mycket bättre. Det tog ungefär två timmar att få loss den virkade kanten. Jag tyckte att det blev bättre med ett skärp till. Bilden är inte den bästa eftersom att jag inte blir bra på bild.

Jag gjorde ett par örhängen också efter Majas mönster, jag använde Drops cotton viscose och virknål 2.



Ha en härlig tisdag med trevlig läsning.

Lördag

Vilken tråkig rubrik det blev. Den här lördagen har vi besökt Marieberg och Ikea. På Marieberg handlade jag bara på Panduro men inte särskilt mycket, en röd trådrulle, gjutform och hårspännen som jag ska försöka dekorera. På Ikea köpta jag sandformar som jag ska gjuta betong i.

När vi kom hem cyklade jag till Sannahed för att hämta rabarber. Efter en liten paus cyklade jag vidare till en gårdbutik som heter Sy och sprätta och köpte tyg. Jag ska sy ett förkläde men till det behöver jag en symaskin. Symaskinägerskan träffar jag imorgon då ska jag be henne komma över nån dag nästa helg så att hon kan visa mej hur den funkar.



Väl hemma gjorde jag två stora rabarberpajer, två små äppelpajer och en liten med både äpple och rabarber.
Det blev lite rabarber över som jag gör saft av, det är inte klart än.



Madde: Ta med några flaskor imorrn.

Fyndat

Igår och i tisdags var jag hemma från jobbet. Jag har en besvärlig hosta och därför åkte jag till Kumla igår för att köpa hostmedicin. Då passade jag på att gå till Navet, som är en loppis för er som inte vet det. Jag har nämligen sett ett pyssel där nån har gjutit ljus i gamla kaffekoppar och det ville jag testa. Fem kaffekoppar för 25 kr tyckte jag var lagom.

Jag hade bara ljusmassa och vekar till två ljus. Det första blev jättebra med det andra ljuset sjönk ihop i mitten.



När jag stod och betalade kopparna hittade jag ett par trästickor för bara fem kr, det kunde jag inte låta bli.



De vänstra trästickorna har jag fyndat och de andra är från garnstudio. Jag har lite blandade garner i min korg. Det är svårt att låta bli att köpa nya men man måste ibland för att kunna göra det man vill. Jag brukar tänka att jag ska använda det garn jag har först men det krävs olika garn till olika projekt.


Symöte

Nu är det dags för symöte i husmorsskolans syförening. Jag har hunnit visa en hel del här, men jag har en del saker som jag gjorde innan jag började blogga som jag inte hunnit visa här. Den här veckan är det bara nya virkningar med.
Jag har gjort en syltkaka på samma sätt som jag gjorde ballerina kakan. I samma Candy magazine som ballerina kakan är med hittade jag en muffin som jag började virka på men när jag hade gjort båda delarna tyckte jag att de inte såg ut att passa ihop och den hamnade längst ner i min virk/stickväska. Jag hittade den i veckan och då tog jag mej i kragen och sydde ihop den. Det blev bättre än jag trodde.



Bilderna blir bättre när min man fotar, jag använder "pucko knappen" (auto) på kameran.

Nästa vecka är min klänning klar om jag inte råkar ut för något missöde igen. Det är bara axelbanden kvar.

Ha en härlig tisdag!

Glömsk

Ja det är jag. Imorse glömde jag både plånbok och jobbnycklar. När jag åkte från jobbet glömde jag lämna jobbmobilen så den fick följa med hem. Typiskt nog ringde det en förälder men det gick bra. Idag har jag inte hunnit med så mycket mer än det som måste göras efter jobbet. Imorgon ska jag komma ihåg att ta med mobilen till jobbet.
Nu ska jag virka lite.

Pyssel

Idag har det pysslats för fullt. Först var det städning (först sovmorgon till kvart i åtta E. var uppe halv sju med snorig A.) sen gjorde jag en rabarberpaj med mitt favoritrecept från Annas pajer som lämpligt nog heter Fias blåbärspaj, jag byter ut fyllning efter säsong. A. tycker inte om rabarberpaj så då gjorde jag en äppelkaka.
Jag började repa upp den virkade kanten på klänningen som visade sej vara betydligt svårare än jag trodde. Klänningen är gjort av ett väldigt luddigt garn som hade trasslat in sej med det garnet jag virkade med. Jag fick sitta med sprättnålen och lirka loss och sprätta loss garnet. Det tog ca två timmar att få loss allt så jag hoppas verkligen att det blr bättre den här gången.
Åter till pysslet vi var fem tjejer som pysslade, vi började med att planera nästa pyssel som blir betong gjutning. Sen fikade vi på den goda pajen, äppelkakan och jordgubbar med chokladgrädde. Efter det kom symaskinen fram och det syddes hjärtan, påse , sparkskydd, möss och fåglar. Jag var tråkig och virkade på en mors dag present, jag kände att jag ville få den klar innan jag börjar med något nytt. Jag har flera projekt igång nu så jag måste göra klart lite. I. kom och ville sy en duk när den var klar ville hon göra en till den här gången med en ficka på så det gjorde hon. Den blev jättebra och hamnade på väggen så att hon kan lägga småsaker i den.



I.s duk med ficka på väggen.



Det som blev kvar av rabarberpajen, äppelkakan tog slut.

Snart ny vecka!
Ha det gott igelkott

Ibland blir det inte som man tänkt sej!

Nä det blir det inte, speciellt inte när man har med garn att göra. Första mössan som jag virkade för många år sen (lite mer än 4 år) skulle ha passat A. som inte hade fyllt 1 men än passade hans pappa bra, men den var dessutom skitful så han ville inte använda den. Garnet tror jag ligger nånstans i gömmorna.
Idag har jag sytt ihop min stickade klänning och naturligtvis var jag tvungen att prova den på en gång. Den var skit stor i urringningen men det var inte det som inte blev som det var tänkt, det ska vara en virkad kant längst upp. Jag var lite orolig att den skulle bli för stor även fast jag virkade den. Jag hade fel, den blev nästan för liten. På bilden i boken håller axelbanden upp klänningen så stt det blir lite urringat men min sitter uppe av sej själv. Det var knappt jag fick på mej den och E. fick ta av den. Jag kanske gör om den och virkar lite lösare, det är typiskt när jag redan virkat fyra varv på den.

Vi har besökt den stora staden idag. Jag handlade lite garn, bara fyra nystan, tights till mej och I. linnen till mej, byxor och tröja till A. lite nytt fukost porslin. Jag har fortfarande inte tagit några kort. Imorgon är det pyssel här får passa på då.

Dags för dusch för nu sover barnen.

See you!!

Hjärnsläpp

Ibland tänker jag "det där ska jag skriva om på bloggen" men när jag väl sitter här har jag glömt vad jag tänkte skriva.

I onsdags var jag hemma och vabade, det var så skönt eftersom att jag inte heller mådde så bra. A. hade ont i magen och det brukar han inte säga att han har. Vi hade i alla fall en lugn dag hemma.

Igår torsdag skulle I. städa hela huset och få 200 kr. Det gjorde hon men det var jobbigt, hon låg och grät i sitt rum för att det var så jobbigt. Jag sa att hon inte behövde städa men att då får hon inte så mycket pengar och det ville hon naturligtvis ha.

Idag har jag hoppat höjd eller nåt som liknar det, det var inte särskilt högt heller men ungarna tyckte att det såg kul ut när jag hoppade.
Handla mat, gett bort en sparkcykel, gjort kladdkaka med maräng och gjort tacos, bytt lakan med hjälp av min man har jag också hunnit med idag, det är bara en dusch kvar sen är jag klar för idag.

Jag har stickat klart min klänning och sytt ihop halva. Jag måste sy ihop den andra halvan ikväll eller imorgon för på söndag är det pyssel hos mej och då behöver vi matsalsbordet (jag vågar inte flytta klänningen när den bara är nålad).

Imorgon blir det shopping i den stora staden och kanske lite bilder på bloggen.

Ha det gott igelkott!!!

Syföreningsmöte

Äntligen tisdag och syföreningsmöte.

I påskas virkade jag ett par Converse till mitt näst yngsta syskonbarn och då måste jag naturligtvis göra det till mitt minsta syskonbarn också.

Jag blandade två mönster eftersom att jag tyckte att skorna blev kantiga i tån och att det var för lite vitt. Den här gången har jag handlat bomullsgarn. jag tyckte att de blev lite finare så.



De ser lite konstiga ut på bilden, det behövs ett par fötter i.
Jag hade tänkt att de skulle vara klara till valborgsmässoafton när vi hade kalas men det hann jag inte.
Till de här skorna har jag använt dubbelt Tilda garn.

Ha en bra tisdag med mycket pyssel.

Fia

25-årskalas

Idag firade vi min mamma som fortfarande fyller 25, jag fyller 35 i höst så jag vet inte riktigt hur det har gått till. Eftermiddagen tillbringades med alla mina syskon och deras barn, ett barn såg vi för första gången eftersom att hon är född i Thailand. Min morfar, farmor och en av mina fastrar var där också. I. tycker att det är jätteroligt att träffa och hålla i sina små kusiner. Det blev en del hoppande på studsmattan också. Vi har en ganska liten trädgård så förra året fick de välja mellan en pool och en studsmatta. Det blev en pool.



Före kalaset städade vi hemma och grejade i trädgården. Gräsmattan blev klippt och trimmad. Jag sparar lite blommor och E. trimmar bort blommorna jag vill ha kvar.
Vi har en kulle i våran trädgård som är väldigt grön och det växer väldigt bra. Tyvärr är det kirskål. Förra året försökte jag plantera där, det gick inte bra. Jag hade lagt tidningspapper över kirskålen och jord på tidningen men kirskålen tog sej igenom. I år har vi lagt fiberduk och börjat lägga jord över, hoppas att det fungerar hyfsat så att vi får lite finare i trädgården. A. planterade apelsinkärnor idag.

Igår var E. borta hela dagen igen. Vi passade på att dammsuga hela huset och städa, det märkte han naturligtvis inte utan tyckte att jag var slö när jag satt hos A. i soffan imorse.
Efter att vi hade städat igår åkte vi till syster Madde. Väl där kom syster Stina med sina barn och vi tog en promenad till Ankis magasin där vi handlade och fick fika. Lite bättre service och mycket trevligare än att handla i stan. Dit åker vi gärna igen.


Fredag den 13:e

Idag är det fredag den 13:e och jag har inte haft mer otur än vanligt. Det har dessutom varit Kumla marken. Jag har inte varit på den men E. och barnen cyklade dit, jag stängde så det skulle bli så sent om de hade väntat på mej.
Igår var vi till Maxi för att handla mat eftersom att det var marknad idag. Jag hade lovat A. att han skulle få ett par nya byxor, han fick några strumpor också. Bland kläderna hittade jag strumpor som jag ville ha.


För flera år sen köpte jag Lucky Luke strumpor på marken men såna strumpor har jag inte sett på flera år. Men Woody är ju bra han med.
Idag hämtade jag ut ett H&M paket med lite nya kläder och ett par Swedish hasbeens. Mest var till mej och lite till resten av familjen.
Jag är väldigt trött, hoppas att jag inte var allt för otydlig.

Ha en bra helg!!

Virkade figurer

Äntligen tisdag och syföreningsmöte. Jag har inte hunnit virka så mycket den senaste veckan. En liten figur har det blivit i alla fall. Jag gjorde en kaka också men den gav jag bort direkt.
Figuren som jag har virkat är en "maskot" från Mia Bengtssons bok Virka amigurumi. Den är inte stor så den går fort att virka. Den vinröda gjorde jag när jag nyss köpt boken hösten -09. Den tog det längre tid att göra, jag hade mest virkat mössor tidigare och det var betydligt pillrigare än jag trodde att virka små figurer. I. har valt färger och ögon på den gröna figuren. Jag gjorde tomtar i den här modellenn i höstas men då bloggade jag inte så de finns inte på bild.


E. tyckte att jag skulle ha en roligare bild så han gick ut till vedboden och fotade.


Jag gjorde en munk till min man från den boken och jag tror att det tog ett år att göra klart den. Jag har skrivit om den tidigare på bloggen men den får hänga med ändå för att visa att det kan ta tid att göra klart det man påbörjar. Jag har blivit mycket duktigare på att göra klart mina projekt innan jag börjar på nästa.

Ha en bra tisdag!!

Blandat

Jag skrev ett inlägg igår på bloggen men det krånglar. Jag skriver ett till inlägg och hoppas att det syns på bloggen.
Tiden går alldeles för fort om drygt en månad är det skolavslutning. I. slutar ettan hon har blivit så stor och A. börjar i förskoleklass nästa höst.
Jag vet inte vad jag ska skriva om idag, jobbet kan jag inte skriva om och det hinner oftast inte hända så mycket mellan det att jag kommer hem och hamnar här vid datorn. Jag kan skriva om komposten, den köpte jag förra året och jag tror att den mår rätt så bra just nu. Det var svårt att få igång den och ännu svårare att tömma matrester i den när det var kolsvart och 20 minus, nu är det lättare. Imorgon kommer i alla fall mitt roligaste inlägg på hela veckan enligt mej nämligen syföreningsmötet. Jag väntar på att jag ska få inspiration att göra klart min klänning. Den ska mätas så att fram och bakstycke blir lika långa, sys ihop och virka axelband och en kant längst upp. Det går förmodligen ganska fort när jag väl gör det. Problemet är att jag vill ha det lugnt och inte vara för trött när jag gör det. Det tillfället har inte infunnit sej än.

Fia

Jag lever

Det var ett tag sen jag skrev något på bloggen. Mest blir det på tisdagar när vi har syföreningsmöte. Helgen har gått i surhetens tecken, vet inte vad jag ska göra för att bli gladare.
Fredag minns jag knappt, vi la oss tidigt vi var trötta allihopa.
Lördag började kl 6 när E.s väckarklocka ringde, han skulle vara funktionär på radiobilklubben. Han kom hem nån gång mellan halv 8 och 8 på kvällen så honom såg vi inte så mycket av. Jag och barnen gick upp vid halv 9, det var väldigt skönt de brukar inte sova så länge. I. låg och lyssnade på musik när jag och A. gick upp. Efter frukosten som brukar vara väldigt lugn men inte igår när jag var själv (jag vill läsa tidningen i tystnad för att komma igång) bakade vi muffins till A.s barnkalas. Det blev Toy story muffins. Vi cyklade till Kumla för att köpa godis och så köpte jag en låda med flera fack där jag kan ha pysselsaker. Till lunch åt vi raggmunk, när A. hade ätit en kom han på att han inte tycker om pannkakor med morötter. Han åt några smörgåsar efter det.
När E. kom hem var jag väldigt trött och sur, det tar på krafterna att vara hemma med två sötnosar. I helgen har det varit mycket mamma tjat. De säger mamma och jag svarar ja sen säger de inget mer utan tar för givet att jag ska förstå vad de vill. Det har jag blivit väldigt trött på.

Idag, söndag var jag sur redan när jag gick upp A. kom till oss redan kl 6 och somnade inte om. Som tur var cyklade jag till Sannahed för att klyva ved. E. och barnen kom till lunch sen åkte jag och barnen hem för att ha barnkalas. Det var som mest fem barn men de lät ändå. Jag har planterat lite idag, jag slängde några blomkål som jag inte tror skulle ha överlevt. Paprikorna som jag fick av lillasystern ser inte så pigga ut.

Ha det gott

Syföreningsmöte

Senaste veckan har jag virkat en hel del men det är inte så mycket som får vara med här. Glassen som jag gjorde blev inte så fin och den andra grejen visar jag förhoppningsvis nästa vecka då den borde vara klar. Till det här mötet fortsätter jag med mitt kaktema. Jag har gjort en ballerina kaka och en singoalla kaka. Jag har gjort dem lite olika, ballerinan är det fyllnadsvadd i och singoalla kakan har jag sytt ihop av tre rundlar som jag har virkat. Jag frågade min familj vilken modell som var finast och de tyckte ballerinan var finast. Jag tänkte göra en singoalla i den modellen med.

Jag har gjort ballerina kakor förut men då har jag använt ett betydligt tunnare bomullsgarn, det här är akryl och betydligt luddigare. Bomullsgarnet är slut och då får man ta det man har. Kakorna har jag gett bort till A. förskola, de ska ha en marknad och behövde ha lite lotteripriser så jag tänkte göra lite mer kakor. De går väldigt fort att göra när garnet är lite tjockare. Mönstret på ballerina kakan är från Svarta fårets Candy magazine.



Det var allt från mej den här gången. Titta vad alla andra har gjort på Husmorsskolans syförening.

Kram Fia

Ny vecka

Som förmodligen går lika fort som alla andra veckor. Det känns som om det snart är skolavslutning. Idag hade vi APT. Ett möte på jobbet där alla som jobbar på skolan och rektorn är med. Jag får vara kvar en termin till TJO HO. Det är skönt även fast det är långt, jag känner ju redan barn och personal så det känns bra.

Igår hade vi pysselplanering och vi bestämde att vi ska gjuta i betong, det lyckades vi boka in smma dag som lilla A. har sin namngivningscermoni. Men vi gjuter på förmiddagen och fusk dopar lilla A. på eftermiddagen så det funkar ändå.

Jag har ätit för mycket pannkaka idag, vi fick potatisbullar till lunch men vi äter sist så de var nästan slut när vi kom. Då plockade de fram pannkakor istället. Jag brukar få ont i magen om jag äter för mycket pannkaka men jag var så hungrig så jag var tvungen att äta.

Imorgon är det syföreningsmöte, då ska jag visa lite virkat.

Ha det gott, igelkott!

Skittrött

Konstigt nog är jag lika trött söndagkväll som jag är fredagkväll efter att ha jobbat hela veckan. Nåväl. Helgen började fredagkväll med städning eftersom att det var kalas på lördagen. Den slutade med att jag satt vid datorn och letade mönster, barnen som sa att de inte var ett dugg trötta gick och la sej och somnade utan att jag märkte det (jag var nog lite trött).

Lördagen började med mer städning och lite bakning och fortsatte sen med kalas. Många släktingar kom och trevligt hade vi, i alla fall hade jag det. På kvällen var vi till Kumla där vi tittade på många motorcyklar på väg till Askersund, miljoner sa I. Vi får träna på antalsuppfattning. Efter det åkte vi hem och klädde på oss mer kläder för det blåste iskallt, sen gick, sparkade och cyklade vi till idrottsparken och tittade på brasan. En liten stund efter att de tänt brasan sprang en råtta eller sork ut från den.

Söndagen började jag med att springa och fortsatte med att träffa pysseltjejerna för att planera pyssel.



Här är det fullt hus.



Paketöppning. Det blev en sparkcykel.



Några av motorcyklarna.



Sist men inte minst, majbrasan.

Några tårar har det blivit i helgen eftersom att min häst Cherie skulle ha fyllt 25 på valborg om hon hade levt.

Fia

RSS 2.0