Syförenings möte

Den här veckans syföreningsmöte hade jag tänkt ha med lite bilder på olika mössor som jag har gjort men så blev det inte, det blir istället lite blandat.

Julen 2009 fick jag en jättebra bok i julklapp, Stickat och virkat vintage på svenska.


I den hittade jag ett mönster på en brudklänning som jag jättegärna hade haft när vi gifte oss i höstas men jag som inte stickat förut ville inte ha det som första stick projekt. Istället bestämde jag mej för att sticka en sjal till bröllopet nämligen sjalen Greta. När den var klar, det tog lite tid och en del maskor var vridna så var jag inte nöjd med färgen och passformen. Jag repade upp en mudd som är stickad med Cotton viscose och gjorde den lite längre och sydde ihop "ärmarna" lite mer, men var i alla fall inte nöjd med passformen för den gled ner från axlarna hela tiden. Jag gjorde en annan sjal till bröllopet som jag kan skriva om en annan gång. I lördags tänkte jag använda sjalen och sydde då ihop ärmarna lite till så det blev mer som en bolero än en sjal. Jag kände mej riktigt nöjd med den då.Jag har använt Drops Vienna med stickor 7 och Drops Cotton Viscose med stickor 3 till sjalen/boleron.
Det var min första stickning så jag är nöjd med den.

Virkat har jag gjort betydligt mer. I söndags när jag var helt själv hemma passade jag på att göra klart en virkad kanin till A. storasyster hade en så då vill A. naturligtvis ha en likadan.
Mönstret är från Galen i garn, garnet fick jag av mamma när jag började virka för drygt fyra år sen.A.s kanin fick grönt runt öronen. I bakgrunden en paprikaplanta som jag fick av minsta lillasystern.

En dag förra veckan hade jag ingen gummisnodd med mej så jag gjorde en av lite gummiband, det ser lite tråkigt ut så jag virkade en blomma som jag knöt fast i snodden. Jag har gjort flera såna eftersom att mina elever också ville ha såna.Mönstret till blomman är från Galen i garn.

Det blev lite blandat från mej idag.

Ha det bra!!

Kommentarer
Postat av: eddy

å vilken härlig sjal. jag älskar den härliga cremefärgen på garnet=)

2011-03-29 @ 12:22:05
URL: http://blogg.passagen.se/eddysblogg
Postat av: Agneta

Så fin den blev sjalen/boleron! Smart också med blomman på gummibandet förstår att eleverna ville ha.

2011-03-29 @ 12:43:11
URL: http://hundraprocenthusmor.blogspot.com/
Postat av: dorro

Vad fina saker! Sjalen är jättefin!

2011-03-29 @ 13:38:06
URL: http://dorransblog.blogspot.com
Postat av: klockarbarn

Den boken ser ju spännande ut.

2011-03-29 @ 14:04:27
Postat av: Jessica

Den där blomman var ju en jättebra idé! Jag tror jag ska göra dem med mina elever också :)

2011-03-29 @ 15:15:36
URL: http://gronagrenen.blogspot.com/
Postat av: Hemmafrun

Den boken är ju helt fantastisk. Den står väldigt högt upp på min önskelista. Sjalen blev jättefin!

2011-03-29 @ 15:48:33
URL: http://hemmafrugan.blogspot.com/
Postat av: Maja

Hej! Jag har också den där boken i min ägo! den innehåller en hel del fint:) Har faktiskt också funderat på att göra Greta, men det har inte blivit av ännu. Har gjort en annan bolero ur boken och ett sollinne också. Håller med om att brudklänningen är häftig!Din "Greta" är jättefin! SKönt att den satt uppe bättre när du sydde ihop ärmarna lite mer.Blomsnodden är också väldigt söt!Hälsningar från Maja

2011-03-29 @ 18:31:50
URL: http://husmorsskolan.blogspot.com
Postat av: Karin

Å vad den där boken är bra. Jag brukar snåla och låna den på biblan, men nu när jag lånat den tre gånger kanske jag borde ta det som ett tecken på att den är värd att köpa :)

2011-03-29 @ 19:01:56
URL: http://frokenkarin.blogspot.com
Postat av: Madde

Vi får åka dit nästa gång du kommer och hälsar på. De har öppet på lördagar och söndagar 10-16. Jag planerar redan nästa inköp där, men det får bli efter nästa lön.

2011-03-30 @ 07:42:03
URL: http://pilutta28.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0