Glass

I början på veckan virkade jag en pinnglass, en rund jordgubbsglass. Jag fick då en beställning på päron split av A. jag började på den igår tyvärr är garnet inte det roligaste. Jag hade tänkt åka till garnaffären på väg hem från jobbet i tisdags men det blev så sent, jag fick svänga in på ICA istället för jag var tvungen att köpa disktabletter. Garnutbudet är inte så stort där så det fick bli Järbo Lady.
A. ska bjuda på glass imorgon på förskolan och han vill ha med en virkad också, kanske hinner jag.

Nu ska jag virka.

Fia

Syföreningsmöte

Den senaste veckan har det blivit en hel del virkande. Jag har gjort ett par virkade skor till min systerson, de blev klara samma dag som han fick dem så jag hann inte ta kort men det finns på stora lillasysterns blogg. Jag har även gjort klart en morot och gjort en pinnglass, tänkte göra en till innan det kommer bild på den.

Jag har suttit och virkat mormorsrutor på mina raster på jobbet. Först visste jag inte vad det skulle bli, jag ville bara prova att virka. Till slut blev det ett skärp.
Jag har använt mitt favoritgarn M&K eco ull i mina favoritfärger och mormorsrute mönstret har jag hittat i Galen i garn.Nu måste jag bara hitta en snygg klänning eller tunika att ha till skärpet.

Ha en bra tisdag och titta in på syföreningen för att se vad alla har gjort idag.

Fia

Snart klart!

Nä, det är faktiskt klart. Deklarationen avklarad. Fotopärltavlan som jag har skrivit om är också klar. Den kom upp på väggen när jag stod i duschen igår.
Den har inte varit helt lätta att få klar, det har saknats pärlor några gånger. Senast var det fyra pärlor av en färg som fattades. När alla pärlor var införskaffade och pärlade satte jag fast en dubbelhäftad klisterlapp på pärlplattan. När alla sex pärlplattor var klara fogade jag samman dem och drog bort skyddsplaten och la på en pappskiva. När jag hade gjort det vände jag på tavlan. Då ramlade det pärlor och jag svor. Som tur var gick det lätt att sätta dit dem igen. Sen skulle den in i tavelramen. E. skulle skära till pappskivan åt mej ,så då passade jag på att bli ren och när jag kom ut från duschen hängde den på vägen. Ibland har man tur och en underbar man.
Här är bilden som jag pärlifierade.
Ha en bra vecka.

Uppdatering

Veckan började bra med en härlig dag på jobbet. Tisdagen var inte lika rolig, jag vaknade på natten av att jag drömde att jag mådde illa insåg då att jag faktiskt mådde illa. Det blev ett antal vändor till toaletten och till slut spydde jag. Sen orkade jag inte göra så mycket.
Onsdagen var jag hemma också, A. var hos en kompis och lekte I. var hemma med mej. Hon hade lekt med en kompis hela tisdagen.
Igår torsdag var jag och barnen till polisstationen för att fixa pass. Vi passade på att köpa nya skor på vägen hem.
Idag har mina föräldrar och lillebror varit här. Först kom lillebrorsan på moppe och lämnade bakpulver (han har nyss klarat moppekortet) sen kom han igen med våra föräldrar. Då blev det såga av. Pappa sågade ner lite träd i trädgården. Sen blev det lunch i Sannahed och vedklyvning för min del. E. roade sej med att köra bort ris. Han sa flera gånger att jag skulle vara försiktig när jag klöv ved men jag lyckades tappa ved på mitt lår. Det gjorde jäkligt ont men det är bara att bita ihop så går det snart över. Efter en stund gick jag för att dricka vatten och då passade jag på att titta på låret, det gjorde inte ont då så jag blev lite förvånad när det var ett sår på drygt en cm och några mm djupt.Det blöder fortfarande litegrann ca 5-6 timmar efter att jag fick såret.

Imorgon blir det påskfirande och kalas hos stora lillasystern.

Glad Påsk

Virkade skor

Då var det dags för husmorsskolans syföreningsmöte. För några veckor sen hade en av medlemarna i syföreningen gjort ett par jättesöta virkade converse. Jag blev lite inspirerad av dem och skrev ut ett mönster. I helgen började jag virka och då tog jag ett garn som jag hade hemma nämligen järbo lady. Jag tycker inte om att virka med det garnet för det trasslar sej så. Virkade gjorde jag i alla fall. En sko blev klar i lördags och jag började med den andra på söndagen. Jag passade på att ringa till syrran för att kolla hur stora fötter det lilla barnet har,naturligtvi är fötterna större än skorna.

  

I. blev nöjd i alla fall för hon fick skorna till sin docka.Dockan får vara med den här gången också. Jag glömde skriva i förra veckans inlägg att jag gjorde dockan på en stickring. Kroppen har jag stickat runt på ringen med tre trådar på pinnen, armarna och benen har jag stickat fram och tillbaka på åtta och tio pinnar. Jag sydde ihop långsidorna, stoppade och sydde fast armar och ben på kroppen. Huvudet har jag gjort genom att sy en tråd där halsen ska vara och dragit åt.Den här ringen använde jag till dockan, jag har även gjort sockor på den.

Ha en bra tisdag!!

Påsklov

Solen skiner och det är påsklov. Kan det bli bättre? Tja det kan alltid bli bättre men det var en bra dag att jobba och I. följde med. A. får följa med på onsdag. I. sover över hos en kompis och ska leka där hela dan imorrn.
E. sitter och mumsar choklad i fåtöljen. Jag hade tänkt baka muffins i helgen som var, men det hanns inte med. Jag hade handlat lite extra choklad (det är den som blir uppäten just nu).

Jag virkade ett par skor igår som naturligtvis blev för små. Jag måste köpa tjockare garn, får åka förbi garnaffären i morrn. Då kommer det bilder på skorna för då är det syföreningsmöte.


Fullt upp

Fullt upp idag med. Vi åt lunch hos barnens farmor. Vi fick jättegod lasagne, A. åt hårt bröd och äpple han har blivit jättedålig på att äta. Efter maten gick vi till Wadköping där det var vårmarknad, det var många fina virkade saker där. På kvällen cyklade jag till Kumla för att handla lite till jobbet. Jag var lite sugen på garn också men de har inte det garn jag tänkte köpa så jag får vänta till i morgon.

Väldigt kort från mej!

Vårfint

I veckan har vi börjat påskpyntat. I köket har vi tagit in kvistar från äppelträdet som fått påskfjädrar. Ute har jag planterat påskliljor och så är det mer äppelträdskvistar. Jag såg att en granne hade en lykta i sin plantering, det var fint om jag hittar en lykta som jag gillar kanske jag också gör så.

Våran granne var snäll och snyggade till äppelträdet, det är därför vi har äppelträdskvistar överallt.

Idag var jag och barnen i Sannahed, de lekte och jag roade mej med att klyva ved. Efter lunchen skulle pappa såga lite mer ved till mej men då gick snöret till motorsågen sönder. Det blev en hög efter mej i alla fall. När jag stod och klöv tänkte jag på att jag inte brukar klyva så mycket ved, förra året klöv brorsan mycket av våran ved. När jag hade hästarna kvar klöv E. när jag var ute och red. Ibland när jag tänker på hästarna kan jag inte rå för att tårarna rinner även fast det är fyra år sen vi tog bort dem i höst, idag var en sån dag.Ha det bäst, flodhäst!!


Stickade dockor

Jag fortsätter med förra veckans tema nämligen stickringar till den här veckans syföreningsmöte. I helgen gjorde jag äntligen klart en av dockorna, den har varit utan mun väldigt länge. Den första dockan jag gjorde är den med rött hår, den har blev jag inte riktigt nöjd med. Ögonen och munnen blev konstiga, ögonen har jag gjort om men munnen hann jag inte göra om. Huvudet är lite stort också.


Dockan med brunt hår fick strumpbyxor för det hudfärgade garnet tog slut. Munnen på den dockan blev mycket bättre fast lite tunn. Jag har använt Nisse garn till kropparna, till håret kan det ha varit Nepal wool från Panduro. Klänningen sydde min farmor men jag klippte ut tyget och nålade i ihop klänningen själv.

Fia

Det växer

För ett antal veckor sen fick jag några paprika plantor av syster Stina. De lever fortfarande och en av dem har växt ordentligt. Det som jag har planterat växer inte så mycket.Är för övrigt väldigt trött. A. spydde i våran säng natten till fredag, jag tvättade tre maskiner i lördags en av dem var bara kuddar.

Det blev kort från mej, ha det bra!!

Bokbuss

Idag var sonen och jag till bokbussen och lämnade böcker som vi lånade på biblioteket för en månad sen. Det var elva böcker som vi lämnade tillbaka, när vi gick hem hade vi med oss sex böcker. Senast jag var till bokbussen frågade jag efter virkböcker men det fanns inga där just då. Idag hade den snälla farbrorn som kör bokbussen tagit med flera stycken böcker till mej. Kan tillägga att jag inte har varit där de senaste två gångerna så det är nog sex veckor sen jag frågade efter böckerna. När jag var liten bodde vi så att bokbussen kom till oss och det är samma farbror som kör den nu. Det tycker jag är kul men jag tror att han går i pension i år.

Ha det gott igelkott

Stickringar

Äntligen tisdag och syföreningsmöte.
Den här gången har jag med mina stickringar, jag tror att de kallas påtringar eller påtbrädor om de är avlånga också. De är väldigt lätta att använda och man kan göra ganska mycket med dem.Här är mina ringar i olika storlekar, jag har en till men den är på jobbet. När man använder en ring kan man inte anpassa storleken med antal maskor utan man får ta en större eller mindre ring, man kan också välja tjocklek på garnet. Jag gjorde en mössa till I. med Tuva garn och använde två trådar och den blev mycket mindre än min mössa som jag har använt M&K Eco ull till.Mössan har jag gjort på den gula ringen. Jag har använt dubbla trådar eco ull och dubbel stickning dvs jag har haft tre dubbla trådar på pinnen. Halsduken har jag gjort på den gröna avlånga och till den har jag använt tre trådar M&K Baby ull för att jag ville ha den tjock.I. har börjat med en mössa men det tar lite tid. Jag snurrar garnet runt pinnarna och lyfter det nedersta garnet över pinnen, vid dubbelstickning lyfter jag en tråd över två trådar som är kvar på pinnen. Här är det Molly garn och det är så tjockt att det räcker med en tråd är garnet tunnare är det  bra att ha dubbla trådar.

Min första mössa som jag gjorde med stickring var gjord av eco ull och enkelstickning men den blev så gles att man såg igenom den. Den mössan blev så småningom en socka som jag gjorde på den cerisa ringen tyvärr är de utslitna så det blir ingen bild på den.Den här sjalen hade jag på mitt bröllop i höstas och är gjord på den avlånga. Jag har använt alla pinnarna på den, när jag gjorde halsduken använde jag bara tio st.Mina välanvända vantar har jag gjort på den cerisa ringen. Det är resårstickning vid handleden och dubbelstickning på resten av vanten. Jag har stickat fram och tillbaka på vanten och tummen och sen har jag sytt ihop vantarna. De är tjockare än mina lovikkavantar. Nackdelen är att det inte går att minska lika bra som när man stickar vanligt. När man stickar runt går det inte att minska alls utan man får dra ihop t ex mössan i toppen. När man stickar fram och tillbaka går det att minska i kanterna men det har jag inte hunnit att prova.

Mat

Måndag kväll och veckan är igång. Det var full fart på jobbet som vanligt och jag slutade 4. Jag svängde in till affären när jag åkte hem och curlade lite för mina barn. A. sa igår att han ville ha en påse, han brukar få "påsar" med legogubbar i och I. har fått med Polly pocket det är små dockor i dem. Han ville inte ha med legogubbar utan en sån som I. hade fått och så berättade han att det fanns i källaren i affären. De fick naturligtvis varsin docka när jag kom hem.

Väl hemma lagade jag lite mat det gör jag oftast bara på torsdagar och helger eftersom att jag kommer hem sist de andra dagarna. Jag gjorde köttbullar i ugnen för jag lyckas inte med stekningen, det blev lite annan form på "köttbullarna". Jag tänkte att A. kanske tyckte det var roligt men han åt lika lite som vanligt.
Det smakar betydligt bättre än det ser ut. I. åt med god aptit, A. brukade äta mer än vad hon gör.

Imorgon är det tisdag och syföreningsmöte.
Vi ses då!

Fönsterputs

Vi har världens skitigaste fönster i vårt hus men idag blev några av dem lite renare. Jag och barnen tvättade fönstrena i köket och i två sovrum fast det var bara insidan som blev rena, utsidan tar vi nån dag när det är trevligare väder. Jag hade tänkt visa några fönsterputsar bilder men det blev inga. Jag bad min man ta kort när I. och A. stod bredvid varandra och tvättade fönster men bilderna blev inte bra enligt fotografen.
Jag är inte så förtjust i att putsa fönster för jag brukar inte lyckas så bra. Det blir randigt hur jag än gör. Fönsterskrapan är dålig även fast den är nyinköpt. På mitt förra jobb som är ett städbolag hade vi mycket bättre fönsterskrapor en sån skulle jag vilja ha då kanske det skulle bli bättre.

Igår blev det inget fönsterputsande. Vi var till mina föräldrar och klöv ved i alla fall en liten stund. Vedklyven var hos brorsan och min man skulle ta med den när han var klar med att hjälpa honom. Vi var och hälsade på den nyaste kusinen också men jag hann klyva nästan en timme. Det bli mer klyvande nästa helg.

Jag håller på att fotopärla en bild från vårt bröllop. Jag gjorde en pärlplatta när jag började sen har det gått lite trögt. Igår kväll gjorde jag klart två till, de var lite påbörjade så jag gjorde inte allt. Idag började jag med den fjärde pärlplattan fast jag kan inte göra klart den för en färg har tagit slut. Det är inte mycket kvar men jag får lugna mej till helgen.

Hej då, lilltå!

RSS 2.0